Založ si blog

Zadlžil som sa, čo teraz?

Akokoľvek sa človek snaží nezadlžovať, nie vždy sa mu to podarí. V živote nastanú rôzne situácie, kedy nemáme inú možnosť ako si požičať. No čo ak vám to „vymkne z rúk“ a cítite sa preťažení ? Nezúfajte! Stále sú tu spôsoby ako si pomôcť.

Prehľad

Najdôležitejšie je mať prehľad vo svojich dlhoch a výdavkoch. Pomôže vám,ak si to vypíšete na papier . Je to prvý krok k tomu, aby ste mali aspoň nejakú istotu aj pri platení.

Priority

Keď už si budete vypisovať, čo kedy a dokedy potrebujete vyplatiť, zoraďte si dané dlhy podľa dôležitosti. Osobne odporúčam sa zamerať  najskôr na splácanie dlhov s vyššími úrokovými sadzbami, aby ste minimalizovali celkové náklady na dlh.

Príklad:  Hypotéky a študentské pôžičky často majú nižšie úrokové sadzby a môžu byť považované za „dobrý dlh“, kým kreditné karty sú často spojené s vyššími úrokovými sadzbami.

Rozpočet

Moje obľubené, rozpočet. Plánovanie je jedným zo základov každách finančných rozhodnutí.

 Nikdy nezabúdajte pri tvorení rozpočtu zahrnúť aj vaše splátky dlhov.  Stanovte si cieľ, ako rýchlo chcete svoje dlhy splatiť.

 Dôkladné plánovanie a disciplína vám pomôžu dosiahnuť vaše finančné ciele. 

Konsolidácia

Toto je ďalšia možnosť na pomoc splácania hypotéky alebo pôžičky. Túto možnosť je najvýhodnejšie využiť ak máte veľa dlhov, ktoré nestíhate splácať. 

Konsoalidácia dlhov do jedného úveru s nižšou úrokovou sadzbou vám môže pomôcť ušetriť na úrokoch a zjednodušiť správu vašich dlhov. 

Avšak pamätajte, že nič nie je zadarmo a aj konsoalidácia nie vždy môže byť výhodná.

Tu preto dávam link na stránku, kde sa môžete dozvedieť či je pre vás konsolidácia výhodná: https://www.prvaoddlzovacia.sk/sprievodca-oddlzenim/konsolidacia-poziciek/

Alternatívny zdroj príjmu

Keď stále nachádzate náročné splácanie vašich dlhov, môžete zvážiť alternatívne zdroje príjmu. Je to dobrý spôsob aj v prípade ak chcete sa čo najrýchlejšie zbaviť dlhov.

Medzi takéto alternatívne príjmy môže patriť predaj nepotrebných vecí, investovanie do pasívneho príjmu až napokon vedlajšie práce.

Odborník

Napriek tomu, že tieto rady vám môžu pomôcť nie sú profesionálne. Preto ak sa cítite preťažení dlhmi a neviete si s nimi poradiť, neváhajte vyhľadať pomoc od finančného poradcu alebo odborníka na správu dlhov. Tí vám môžu poskytnúť odborné rady a pomôcť vám vytvoriť plán na efektívne riadenie dlhov. 

Verím, že nebudete musieť riešiť takúto situáciu. A ak by ste sa ocitli aj v takejto nepríjemnej situací stále sú tu možnosti, ktoré vám pomôžu spravovať vaše dlhy. Takéto spravovanie dlhov je dôležitou súčasťou finančného riadenia a môže vám pomôcť dosiahnuť finančnú stabilitu a slobodu.

Som spokojný

10.06.2024

Niekedy je ťažké dosiahnuť svoj finačný cieľ a vedieť si povedať nadpis tohto článku. Ale nie je to nemožné. Rada by som preto rozobrala problém dnešných ľudí a ich pohľad na peniaze Súťaženie V momentálnej situácií je veľmi rozšírená ´ súťaživosť. Každý si dáva ambície a to je samozrejme skvelé. Problém však nastáva, že sa všetci navzájom [...]

Nudge

10.06.2024

Tento článok chcem venovať téme z behavoriálnej ekonómie. Výraz nudge a zároveň nadpis tohto článku je výraz, ktorý označuje metódu ovplyvňovania rozhodnutí jednotlivcov bez toho, aby sa použili priame zákazy alebo príkazy. Čo to ale presne znamená? Čo je nudge Vstup do sveta nákupného centra, plného rozmanitých produktov a lákavých ponúk, môže byť pre niektorých [...]

Investovanie a ja

15.05.2024

Investovanie môže byť kategória financí, ktorej sa ľudia vyhýbajú, kôli strachu. Avšak pri investovaní je dôležité mať na pamäti niekoľko kľúčových princípov, ktoré vám pomôžu dosiahnuť vaše finančné ciele a zabezpečia stabilný rast vášho portfólia s tým, že sa nemusíte obaváť. Chcem v tomto článku podotknúť, že som čerpala zo [...]

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha strela atentátnika

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

moneysali

Peniaze sú súčasťou každého človeka. Preto by som rada poukázala na to ako s nimi narábať. Hlavne ako predísť zbytočnému plytvaniu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 8383x
Priemerná čítanosť článkov: 762x

Autor blogu

Kategórie